Sommarlov och kalas

I fredags började lillen sitt sommarlov. Ett långt härligt sommarlov som inleddes med en riktig kalashelg. Tre dagar i rad har vi smaskat fika och sjungit "ja må hen leva". Lillen har busat en massa, badat, lekt lekar och fiskat fiskdamm. Sen har vi även hunnit med en del annat mellan kalasen. Vi avslutade denna intensiva helg med en mys-picknick vid vattnet. När jag nattade lillen valde han att sjunga istället för att läsa. Två sånger ur "min skattkammares visbok" fick han välja. Första sången han valde var "mors lilla lathund", den andra låten "har den äran i dag". Helgen har tydligen satt sina spår.

10 minuterspromenaden som tog 30 minuter

Den här godingen som under gårdagens utflykt var så glad (busig, men glad) har varit mindre glad under morgonen. Eller ja, till en början var allt frid och fröjd men sådär alldeles lagom tills det var dags att gå hemifrån bröt han ihop. Allt på grund av att han kom på att han nu ville stänga av tv:n. Att han först kastat fjärrkontrollen när jag frågade om han ville stänga av tv:n var som bortblåst. Hela vägen (som egentligen inte är så lång men som i dag kändes som flera mil) grät och skrek han. Ingenting hjälpte. Några gånger vände han till och med om och började gå hemåt, ibland puttade han mig hemåt. Några steg före grinden till förskolan gjorde jag en sista kraftansträngning. Ringde till babe och lät E få vädra sina känslor och sen bar jag honom in medan jag sjöng "blinka lilla stjärna". Väl inne grät han en skvätt till innan vi fick ett fint avslut med både puss, kram och vink genom fönstret. Puuuuhh!  Slutet gott, allting gott.

Midsommarhelgen (del 2)

Förutom en cykelpromenad och solhäng ägnades midsommardagens förmiddag åt bland annat basebollträning.
På eftermiddagen drog sen hela gänget i väg på picknick till ett ställe vi alla har många härliga minnen från.
Alla förutom lillen that is. Men han var snabb med att börja skapa dem. 
Bland annat var han med och kompade min kusse i kapellet.
Under en skogsprommis busade han loss med min morbror genom att fylla hans fickor med grönt.
Men han var även första hjälpare när vi stötte på en björk som låg rakt över stigen. Gogrisen.
Finaste hjälparen som på helt eget initiativ hjälper oss alla över trädet.
Hela glada gänget på bron, efter diverse myggbett och pollen på både skor och brallor.Och så såklart en obligatorisk familjebild. Finaste.
Innan hemresan i söndags drog vi ner till hällan för att insupa den friska luften och njuta av den vackra naturen.  Breathtaking.
Trots att vattnet var lite i kallaste laget även för lillen så doppades både fötter och händer i jakten på stenar att kasta i vattnet. Det där plumset är ju så värt det!
Lillen lekte Spiderman och tog varje chans att fara runt på klipporna till min och babes stora skräck. Antar att det här bara är början.
Men det ska nog gå bra. Och det är klart att det är spännande att klättra i den här härliga miljön.
 
Ja, vilken härlig helg. Tänk att det snart är "helg" i flera veckor. Lovely!
Visa fler inlägg