It's a no

Efter att ha väntat i lite över en vecka på svar angående jobbet på PUT- och Asyl-boendet ringde jag i dag och hörde hur det gick med urvalet. Var supernervös men kände att jag behövde veta och kunna gå vidare. Jag fick inte jobbet, dom hade redan plockat ut fyra personer som skulle få komma på intervju till de två positionerna. Visst är jag lite besviken men absolut inte så besviken jag trodde jag skulle bli. Enhetschefen var jättetrevlig och personlig då hon kom ihåg mig sedan vårt tidigare möte genom RKUF. Hon tog sig tid att prata och förklarade varför jag inte blivit utvald. Dom som kallats har tydligen många års erfarenhet av arbete med flyktingungdomar samt betydande språkkunskaper, kompetens jag saknar. Jag var helt enkelt inte bäst lämpad för jobbet, but it's all good, det känns helt ok efter att ha fått veta varför.

Tänk hur ett gott bemötande kan påverka ens inställning och humör.

Jävla s-k-i-t elektronik

I går när det var dags att slå över till fotbollen gick inte kanal 1, 2 eller tv 4 att hitta i våran tv-tablå. Hallå? Vad fan? Hur kan dom bara försvinna??? Vi letade "överallt" efter kanalerna utan framgång och självklart hade tvbolaget stängt. Testade stänga av-sätta på, stänga av-dra ut sladden-vänta i en kvart-sätta på, lämna com hem-kanalen på i en halvtimme som vi blivit tipsade om tidigare (och som då funkade) av com hem själva. Ingenting fungerade och vi fick ta till dator-tricket för att kunna se matchen.

I dag när jag tillslut lyckats peppa mig själv till att sticka ut på en joggingrunda (jag hatar att jogga), stoppat in hörlurarna till mobilen i örona och satt på min favvo-playlist så lägger musiken bara av. Trodde först det var glapp och trixade lite med sladden men inte hjälpte det. Mediefilen hitttades inte var det meddelande jag fick när jag försökte starta om låten. Sedan började alla mina mediefiler (foton, musik, videor, spel o.s.v.) att uppdateras och jag kunde efter ett tag lyssna igen. Glömde nästan bort den lilla incidenten men så hände det igen och oavsett hur många gånger jag tryckte på uppdatera media så dök inte musiken upp och jag fick avsluta joggingrundan (som halvt blev en powerwalk) utan musik. Nu sitter jag här och ska strax gå och lägga mig och jag har inte en enda mediefil i min mobil. Ringsignalen är nu en klassisk riiiiiing-riiiiiing-sony ericsson-signal och bakgrundsbilden svart och tråkig. Tror mina filer är borta forever och kan bara tacka mig själv för att jag är så duktig på att föra över kort till min dator.

Som om inte det vore nog så strejkar även min externa hårddisk. Alla mina kort från tidigare år, som jag har sparat på hårddisken för att jag var orolig att laptopen skulle lägga av, kan nu vara borta. Dock tänker jag inte ge upp när det kommer till dessa ännu, det måste fan finnas ett sätt att rädda mina minnen på.

Nu ska jag sova.

Ansiktslyft

Efter att Luleå downtown förra året mer eller mindre såg ut som en dump och i princip ingen uteservering kunde hållas öppen längs stadens huvudgata så kan Luleborna nu njuta mitt bland shoppingen igen. Dessutom har en liten oas tillkommit där vi avnjöt sommarens första mjukglass veckan. Riktigt mysig är den lilla "parken" och nu slipper även ungdomarna stå och hänga och kan istället sätta sig ner.

Visa fler inlägg