Hotell Rwanda

Sådär kvar i tolv när det var dags att krypa till kojs zappa jag runt på tvn och såg att Hotell Rwanda skulle börja om en kvar. Typiskt, precis när jag skulle lägga mig i tid för en gångs skull (vem försöker jag lura??). Har på något konstigt sätt inte sett denna film, eller kanske en halv timme eller så mitt i filmen, men jag har inte sett den på riktigt och nu när jag såg att den gick kände jag att det var dags.

Det är lite jobbigt att komma i säng på helgkvällarna. Största anlednigen är att P inte är hemma och att det då är lätt att förlora mig i något helt onödigt men annars har jag även någon slags konstig idée om att det absolut inte är ok att lägga sig innan tolv en helgdag. Konstigt, jag vet, men så är det i alla fall.

Nu när jag ändå är vaken tänkte jag dela med mig av en underbar sång som spelades i filmen, helt otroligt vacker och inspirerande. Love, love, love it!Nu sitter jag här och bara slappar, borde släpa mig iväg mo sängen då jag planerar få med mig P på skyltsöndagen i stan imorgon. Har själv aldrig varit på den menn tror det blir mysigt och det är ännu roligare är P får vara med om nya saker, då njuter jag liksom dubbelt så mycket. :) På tvn rullar "The Bedford diaries", en serie jag aldrig tidigare sett och kanske inte ens hört om men en viss GG stjärna är med och ska jag vara helt ärlig så tror jag att det är en serie jag skulle älska. Kanske blir morgondagens uppdrag att surfa efter mer TBD, only time will tell...

Dröjsmål

Min uppföljningsinlägg till Malawiresan verkar dröja längre än jag trott den skulle. Har ingen lust alls att sätta mig och skriva på det, känns liksom bara krystat. Det är konstigt det där är det inte? I början av min resa, på Arlanda, köpte jag en anteckningsbok i pocketformat som jag planerade skriva i under hela min resa. Bearbeta upplevelserna men framför allt köpte jag den för att kunna bevara alla de intryck som jag fick under resans gång. Dock gick detta ungefär lika bra som alla andra gånger jag försökt börja skriva dagbok, det vill säga uruselt!

Det började visserligen ganska bra, jag skrev lite om mina förväntningar men väl på plats tog sömnen oftast överhanden och skrivandet fick minst sagt stå tillbaka. Dessutom skrev jag mer om relationer och mat jag funderade kring än vad vi sysslade med och de verksamheter vi stötte på.  Tror visserligen att det var det viktigaste för mig att skriva om just då men nu var det ju inte riktigt vad boken var menad att ägnas åt.

Lovade mig själv på resan hem att jag skulle skriva klart boken när jag kom hem, vilat ut och fått lite mer perspektiv till resan. Dock inser jag nu att detta är mer eller mindre dömt att misslyckas. För det första kommer jag glöma med tiden och dessutom lyckas jag alltid hitta andra saker som är viktigare att göra som att exempelvis julpynta. Japp, idag har vi hämtat ner julgrejerna från vinden. Granen ställde jag undan i sovrummet, den får vänta i nån vecka eller två till innan den plockas fram, men resten har placerats ut på passande platser. Har hittills alltid tyckt jag har ganska bra med saker men idag insåg jag hur mycket jag egentligen saknar, eller kanske mer korrekt, hur mycket mer jag tror skulle behövas för att få det sådär superjuligt och mysigt men ändå stilrent som jag vill ha det. Ska dock försöka lägga band på mig då det är onödigt att vi köper på oss en massa grejer nu bara några månader innan vi antagligen drar härifrån. En julstjärna har dock inhandlats och åtminstone en till kommer det bli då även sovrummet behöver få sig en liten julpimpning.

Önskar vi hade lite fler möbler i vårt hem. Vi saknar ett antal olika sorters hyllor och det märks speciellt sähär när dekorationer ska upp. Hela köksbordet är fullt med böcker så oavsett vad som görs i köket och hur väl vi städar och diskar (om det nu skulle hända) så ser det ändå ständigt ut som det varit jorskalv. Fan, har lust att bara sticka ut och shoppa till mig en schysst bokhylla men det är alltid så himla dyrt. Finns en på IKEA som jag varit lite sugen på ett tag men nu nu när jag letade upp den var den inte alls lika het som jag mindes den. Dessutom är det en bit till IKEA härifrån så det får nog vara i alla fall. :(

Nu ska jag surfa lite på blocket tror jag, kanske har jag tur och "ramlar" över en superschysst bokhylla. :P Malawiupdaten får alltså, som tidigare nämnts, vänta!

Sömnproblem

Tänk att det ska vara så svårt att sova när jag som mest behöver det. Har knappt sovit de två senaste dygnen, eller i alla fall inte som jag borde. Istället har jag vridit och vänt på mig, gnytt av smärta och vaknat med svidande ögon. Nu i natt när jag äntligen trodde jag skulle få sova lite normalt då kan jag helt plötsligt inte slappna av. Jag som kände mig så trött runt 11 och gjorde i ordning mig för sängen i tid för en gångs skull sitter nu vaken vid hav fyra trots svidande ögon och ett trött sinne, konstigt det här med sömn tycker jag.

Måste ara sticka in med att det antagligen egentligen är P's fel att jag sitter här. Han lyckades nämligen skjuta på sina läxor ända tills klockan halv 12 bl.a. på grund av en "mycket viktig" basketträning. Då behövde han självklart min hjälp och klara var vi inte förrän 2 timmar senare. Som vanligt har jag när det är dags att sova lite svårt att komma till ro utan att exempelvis läsa. Efter 5 minuter med min bok (och en sådär 5 omsomningar av P) öppnar han sin mun och kläcker ur sig: -How long will you keep your light on? Kunde knappt hålla mig för skratt, samtidigt som jag hade lust att ryta: -Det är ditt fel att jag ligger här och läser tjockis! Sån jäkla klockren P kommentar..hahaha Lyckades dock bara vara tyst och fter en så där 10 sekunder hade han somnat om igen. Jag skyndade mig att avsluta och släcka men den strategin var nog inte den bästa med facit ii hand. Skulle nog haläst liiiite till så hade jag antagligen också sussat gott vid det här laget.

Well, well, livet är inte alltid rättvist, ganska sällan faktiskt. Men just i det här läget är det inte så farligt faktiskt, kan leva med just detta. Dock skulle jag gärna se att andra orättvisor kunde försvinna för gott nånstans lågt, långt bort. Men som jag skrev för länge, länge sen...det ända jag kan göra är att finnas till och stötta när än det behövs. Jag finns här, forever and ever. 
Visa fler inlägg